діджиталізація в освіті

учні закладів профтехосвіти отримають зручний інтерактивний підручник, виконаний у формі мобільного застосунку

Інноваційна розробка у сфері освіти в Україні – мобільний застосунок «Труби та арматура», реалізований у межах швейцарсько-українського проєкту «Публічно-приватне партнерство для поліпшення сантехнічної освіти в Україні» (EdUP), який виконується за фінансової підтримки Швейцарської агенції з розвитку та співробітництва, ТОВ «Геберіт Трейдинг» та реалізується Швейцарською фундацією технічного співробітництва з розвитку «Свісконтакт» за підтримки Міністерства освіти і науки України.

Під час презентації, яка пройшла 22 жовтня у приміщенні «Освіторія ХАБ» у м. Києві, було  представлено мобільний застосунок, його наповнення, а також і можливості, які дозволять просто та доступно опанувати інформацію та отримати базові знання.

У презентації взяли участь розробники інтерактивного підручника, представники Посольства Швейцарії в Україні, Міністерства освіти і науки України, компанії Геберіт, яка співфінансує проєкт, провідних компаній-виробників сантехнічної та теплотехнічної продукції. В онлайн-режимі до заходу долучилися заклади профосвіти – учасники проєкту з різних куточків України.

Підручник має стати зручним помічником для учнів, адже може працювати в офлайн режимі. Це робить інтерактивне навчання доступним навіть для тих користувачів, які не мають постійного доступу до якісного інтернет зв’язку. Застосунок розроблений змістовно, але при цьому настільки просто та доступно, що навіть непідготовлений користувач буде здатен опанувати інформацію та отримати базові знання. А фахівці зможуть використовувати його для поглиблення профільних знань.

Кожен розділ містить інформацію про те, які компетенції можна набути у результаті навчання, а також підсумкові тести для перевірки знань. Більш того, на відміну від профільних підручників, застосунок орієнтований на практичне застосування. Цьому слугують покрокові ілюстрації виконання технологічних процесів, тестові завдання та відео, які додаються до кожного розділу.

партнери про застосунок

Розробниками застосунку виступили педагоги профтехосвіти Максим Пеховка та Іван Болокан за активної участі команди проєкту EdUP. Він є пілотним проектом та першим із серії інтерактивних підручників, які будуть розроблені фундацією Swisscontact.